Βόλτα… Πόσες φορές την ημέρα;

Μία ερώτηση που πολύ συχνά γίνεται από τους περισσότερους ιδιοκτήτες σκύλων είναι: “Πόσες φορές την ημέρα θα πρέπει να βγάζω το σκύλο μου βόλτα;”

Η απάντηση, ως συνήθως, δεν έχει να κάνει μόνο με την ποσότητα, αλλά και με την ποιότητα καθώς και με τη διάρκεια της βόλτας. Σαν γενικό κανόνα, μπορούμε να πούμε πως 3 μισάωρες βόλτες, μοιρασμένες μέσα στην ημέρα, είναι ο ελάχιστος χρόνος που μπορούμε να διαθέσουμε στο μικρό μας φίλο, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι καλύπτονται οι ανάγκες του για εκτόνωση. Κατά τη διάρκεια της μισής ώρας που θα διαρκεί η βόλτα, θα πρέπει να φροντίζουμε για τη σωματική και πνευματική εκτόνωση του σκύλου, ενσωματώνοντας στη βόλτα, εκπαίδευση μαζί με παιχνίδι. Όπως καταλαβαίνουμε, οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της γειτονιάς μας δεν επαρκούν. Ο παραπάνω κανόνας είναι γενικός και ισχύει για την πλειοψηφία των σκύλων, ωστόσο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη φυλή και το επίπεδο ενέργειας του κάθε σκύλου ξεχωριστά.

Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα, λίγο χρόνο αφιερωμένο στον πιστό σας φίλο, και να είστε σίγουροι ότι θα τον δείτε πιο ισορροπημένο, αλλά και πιο ευτυχισμένο από ποτέ!