Γιατί να ταΐζω το σκύλο μου συγκεκριμένες ώρες;

Είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες που δεν ταΐζουν τους σκύλους τους συγκεκριμένες ώρες. Αντιθέτως γεμίζουν το πιατάκι του σκύλου τους μια φορά την ημέρα και αυτός τρώει όποτε θέλει. Βολικό ακούγεται! Είναι όμως και σωστό; Όπως καλά θα φαντάζεστε ο σωστός τρόπος ταΐσματος του σκύλου μας δεν είναι αυτός. Ο σκύλος μας θα πρέπει να τρώει σε συγκεκριμένες ώρες και παρακάτω βλέπουμε τους λόγους που θα πρέπει να γίνεται αυτό.

Ελέγχουμε το βάρος του, αφού μπορούμε να καθορίσουμε ακριβώς την ποσότητα που τρώει και αναλόγως να την αυξομειώσουμε.
Ελέγχουμε την τουαλέτα του. Εφόσον ο σκύλος μας τρώει σε συγκεκριμένες ώρες, είναι επόμενο να είναι προβλέψιμες και οι ώρες που θα κάνει την ανάγκη του.
Αποφεύγουμε τον κίνδυνο συστροφής στομάχου. Σε μεγαλώσωμες κυρίως φυλές, θα πρέπει να αποφεύγεται το έντονο παιχνίδι και η άσκηση αμέσως μετά το φαγητό λόγω της πιθανότητας συστροφής στομάχου. Γνωρίζοντας πότε ο σκύλος μας έφαγε, μπορούμε να καθορίσουμε αναλόγως και τις ώρες που αυτός παίζει και ασκείται, ώστε να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο.
Μπορούμε να καθορίσουμε τις ώρες της εκπαίδευσης του, έτσι ώστε ο σκύλος μας να είναι νηστικός κατά τη διάρκεια της. Ένας χορτάτος σκύλος έχει μειωμένη όρεξη για εργασία, καθώς το κίνητρο του φαγητού ως επιβράβευση μειώνεται.
Μαθάινουμε στο σκύλο μας ότι εμείς ελέγχουμε το φαγητό του, εδραιώνοντας έτσι τη θέση μας ως “αρχηγός της αγέλης” βάζοντας όρια και κανόνες.
Το πρόγραμμα στην καθημερινότητα του σκύλου είναι πολύ σημαντικό καθώς τα σκυλιά είναι πλάσματα της συνήθειας. Η τήρηση συγκεκριμένου ωραρίου κατά το τάισμα του σκύλου βοηθάει στο να χτιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα.