Πάσχα με το σκύλο μας και τι πρέπει να προσέξουμε!

Οι μέρες του Πάσχα είναι μια ευκαιρία να περάσουμε λίγο παραπάνω χρόνο με τους μικρούς μας φίλους. Κρύβουν όμως και κάποιους κινδύνους, που αν τους έχουμε από νωρίς στο μυαλό μας, μπορούμε να προετοιμαστούμε, ώστε να χαρούμε τις γιορτές χωρίς παρατράγουδα!

Οι βασικότεροι από αυτούς είναι:

the_easter_dog

1. Αυτοκίνητο

Σε περίπτωση που φύγουμε από το κλεινόν άστυ, ίσως χρειαστεί το σκυλάκι μας να περάσει αρκετές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Βεβαιωνόμαστε λοιπόν ότι βρίσκεται ασφαλισμένος μέσα στο box μεταφοράς, ή στο χώρο του πορτ μπαγκάζ (εφόσον μιλάμε για hatchback αυτοκίνητο) ή στις πίσω θέσεις δεμένος με την ειδική ζώνη ασφαλείας. Ο σκύλος με το κεφάλι έξω από το παράθυρο, μπορεί να είναι μια όμορφη και αστεία εικόνα, αλλά δεν παρέχει καμία ασφάλεια για τον ίδιο αλλά ούτε και για εμάς. Επίσης θυμόμαστε να μην ταΐσουμε τον σκύλο μας αρκετές ώρες πριν το ταξίδι και να κάνουμε συχνές στάσεις ώστε να ξεπιάνεται αυτός αλλά και εμείς!

2. Βεγγαλικά

Η μέρα της ανάστασης έφτασε και ο κρότος των βεγγαλικών μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό σοκ για τον μικρό μας φίλο. Φροντίζουμε λοιπόν να τον περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται, ιδανικά μέσα στο crate του, χωρίς αντικείμενα που μπορεί να τον τραυματίσουν και σε ένα όσο δυνατόν πιο ήσυχο δωμάτιο. Σε καμιά περίπτωση δεν χαϊδεύουμε τον σκύλο για να τον καθησυχάσουμε,καθώς έτσι επιβραβεύουμε αυτήν του τη συμπεριφορά, και προσπαθούμε να φερόμαστε σαν να μη συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο.

3. Επικίνδυνες τροφές

Η Κυριακή του Πάσχα κρύβει ίσως τους περισσότερους κινδύνους για τα σκυλάκια μας, καθώς οι μεζέδες και οι πειρασμοί για τους μικρούς μας φίλους είναι πολλοί. Ακόμη κι αν εμείς είμαστε εγκρατείς και φροντίσουμε να μην ταΐσουμε τον σκύλο μας από τις διάφορες λιχουδιές του πασχαλιάτικου τραπεζιού, όλο και κάποιος φίλος μας θα βρεθεί να του πετάξει έναν μεζέ από τον πασχαλινό οβελία. Στην καλύτερη, μπορεί να την βγάλετε με μερικές διάρροιες αν έχετε σκύλο με ευαίσθητο στομάχι, που δεν έχει συνηθίσει στο σπιτικό φαγητό. Στην χειρότερη όμως ένα κοκαλάκι από το αρνί μπορεί είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία του και να του προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα αν σταθεί στο λαιμό του ή ακόμη αν τρυπήσει κάποιο από τα ζωτικά του όργανα.

Λίγη προσοχή λοιπόν σε όλα τα παραπάνω για να έχουμε εμείς και τα σκυλάκια μας μια Καλή Ανάσταση!!!